Ronald Hogewind

HYS & Co. Advocaten:
Advocaat-partner
Specialismen:
Vastgoedrecht, Ondernemingsrecht
Studies:
Nederlands recht, Internationaal recht, Vastgoed- en Beleggingskunde (MRE)
Specialisatie vereniging:
VBR-A, VVJ
Email:
ronald.hogewind@hyslegal.com
Mobiel:
+31(0)653664480

Specialist in juridische aspecten van bouwen, ontwikkelen, aanbesteden en beheren van alles wat gebouwd of aangelegd moet worden. Zoals vastgoed, windparken, zonneparken, infrastructuur, installaties en de daarbij horende transacties (koop, huur, lease, zakelijke rechten, aanneming, samenwerkingen, D&B, EPC, DBMFO enz.), financieringen en ondernemingsstructuren.

“Ronald is  een allround vastgoedjurist. Een denker en een doener met een zeer brede blik en kennis van de vastgoedbranche tot in de finesse. Ronald blijft altijd in dialoog zoeken naar oplossingen. Hij is praktisch ingesteld en kan inschatten wat haalbaar en effectief is. Teamspeler.”

Ronald’s carrière heeft hem langs een aantal zeer uiteenlopende posten geleid. De ervaringen die hij daar heeft opgedaan, benut hij nu bij HYS Legal voor iedere opdrachtgever. Afgestudeerd in Nederlands en Internationaal recht begon hij in 1995 bij het Gemeentelijk Grondbedrijf Amsterdam. Eerst als jurist en later als adjunct hoofd van de juridische afdeling. In 2000 startte hij met de postdoctorale studie Vastgoed en Beleggingskunde aan de Amsterdam School of Real Estate. Hij heeft daar in 2002 de graad “Master of Real Estate” (MRE) behaald. Ondertussen werd hij in 2001 advocaat en vervolgens in 2004 ook partner bij Lexence. De bedrijfsjurist in hem ontwaakte echter weer toen hij hoofd Juridische Zaken bij TCN werd, toen één van de meest spraakmakende beleggende ontwikkelaars en actief in grote delen van Europa. Na het faillissement van TCN eind 2012 heeft hij samen met anderen HYS Legal opgericht.

In zijn vrije tijd doet hij aan wielrennen, maakt hij lawaai op een elektrische gitaar en geniet hij zoveel mogelijk van gezin en huisdieren.

Ronald heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Vastgoedrecht (bouwrecht en erfpacht)
  • Verbintenissenrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.