Rob van Duivenboden

HYS & Co. Advocaten:
Advocaat-partner
Specialismen:
(proces)advocatuur
Studies:
Nederlands Recht Vrije Universiteit
Specialisatie vereniging:
VBR-A
Email:
rob.van.duivenboden@hyslegal.com
Mobiel:
+31(0)650267021

Denkt vanuit strategie. Hij kijkt niet alleen naar wat iemand doet of zegt, maar wil weten waarom dit gebeurt. Uiteindelijk gaat het om de belangen; de belangen van de klant versus de belangen van de anderen. Het recht is een middel om die belangen te dienen en bepaalt tegelijkertijd de grenzen. Rechtvaardigheid is een sterke drijfveer van Rob.

“Sinds 1999 sta ik ingeschreven als advocaat. Daarvoor had ik al veel ervaring opgedaan in het bedrijfsleven. Niet alleen als jurist, maar ook als manager van vastgoedportefeuilles. In de periode 2005 – 2008 werkte ik bij Kristal, een projectontwikkelaar voor en door woningcorporaties Sindsdien werk ik regelmatig voor woningcorporaties. Daarnaast adviseer ik cliënten in de vastgoedsector, industrie en techniek.”

Ik denk als een bedrijfsjurist, vanuit de klant dus; ik ben altijd gericht op de oplossing, maar pak door als dat nodig is. Typisch HYS Legal. Desnoods trek ik mijn toga aan, maar dat is nooit een doel op zich. Het beste kort geding is er een dat vóór de zittingsdag wordt geschikt.”

Rob is getrouwd en vader van 3 kinderen. Hij loopt graag hard en treedt regelmatig op als gitarist en bassist in diverse bands.

Rob heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofdrechtsgebieden geregistreerd:

  • Vastgoedrecht
  • Verbintenissenrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.