Barbara Schuijlenburg

HYS & Co. Advocaten:
Advocaat-partner
Specialismen:
ondernemingsrecht, vennootschapsrecht, civiele vastgoedrecht
Studies:
Universiteit Leiden
Specialisatie vereniging:
DWIRE
Email:
barbara.schuijlenburg@hyslegal.com
Mobiel:
+31(0)634810366

Barbara is gespecialiseerd in civiel vastgoedrecht en ondernemingsrecht. Zij heeft de laatste jaren veel kennis en ervaring opgedaan in de corporatiesector. Zo heeft zij onder meer verschillende malen op interim-basis juridisch geadviseerd aan corporaties in zwaar weer, die te maken hadden met fraude en integriteitsproblematiek. Ook adviseert zij over het inrichten en/of verbeteren van de juridische afdeling van corporaties en het professionaliseren van de organisatie.

Barbara profiteert van haar ervaring in de advocatuur en het bedrijfsleven. Hierdoor zijn haar adviezen pragmatisch, met oog voor het bedrijfsmatige belang zonder daarbij de juridische realiteit uit het oog te verliezen.

Barbara heeft de postdoctorale specialisatieopleiding Vennootschaps- en ondernemingsrecht aan de Grotius Academie gedaan. Ze is lid van de vereniging Dutch Women In Real Estate (DWIRE). Met haar gezin woont ze met veel plezier in Amsterdam en in haar vrije tijd genieten zij van duinen, strand, bos en bergen.

Barbara heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofdrechtsgebieden geregistreerd:

  • Aanbestedingsrecht
  • Vastgoedrecht (bouwrecht)

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.